Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om een deugdelijke urenregistratie bij te houden. Dit doe je zowel voor je belastingaangifte, als voor de klanten waar je de uren aan moet verantwoorden. Voor dit laatste zijn een aantal handige programma’s op de markt, die je helpen bij het eenvoudig en overzichtelijk houden van je urenfacturatie.

CT Hours2Pay is zo’n programma. Deze software kan in blokken van 5, 6, 10, 12, 15 of 20 minuten registreren welke werkzaamheden voor een bepaalde klant zijn uitgevoerd. Alle gegevens worden in dit programma centraal opgeslagen, waardoor je op ieder moment een volledig overzicht van alle uren van jezelf en medewerkers kunt krijgen. Daarnaast kun je direct vanuit het programma een overzichtelijke factuur printen waarop alle specificaties staan. Naast de standaardversie is er ook een netwerkversie. Deze kan gebruikt worden door meerdere mensen tegelijk. Hiervoor dien je wel een extra gebruikerslicentie aan te schaffen.

Bekijk in deze demo hoe CT Hours2Pay werkt.

Waar CT Hours2Pay nog redelijk traditioneel is, zijn er ook in deze branche al ontwikkelingen die het mogelijk maken om altijd en overal urenfacturatie bij te houden. Code54 ontwikkelde bijvoorbeeld de UurApp. Deze applicatie voor de iPhone, iPad of Android smartphone helpt je bij het vereenvoudigen van je urenfacturatie. Het programma is overal te gebruiken, omdat het via een cloud wordt gehost. Hierdoor heb je ook geen omkijken naar installatie, updates, backups en beveiliging. De software beschikt over verschillende handige opties, waarmee het factureren een fluitje van een cent wordt. UurApp beschikt over een tijdregistratie van waaruit automatisch declaraties worden gemaakt. Deze declaraties bevatten uren, tarieven, voorrijdkosten, dagdelen en projecten. Ze kunnen gelukkig wel volledig worden aangepast voor verzending.

Bekijk hier een rondleiding door UurApp: