De schaalvergroting in de zorg is onmiskenbaar. Zo ook bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit is niet alleen te zien in het toenemende aantal patiënten, maar ook in het aantal actieve crediteuren. Zo’n 2700 crediteuren sturen het ziekenhuis gemiddeld 43.000 facturen per jaar. Deze facturen moeten door de budgethouder van de betreffende afdeling voor akkoord worden getekend. Vroeger ging dit met een dagstempel en kostte het interne postverkeer een hoop tijd en dus ook geld. Tegenwoordig maakt het ziekenhuis gebruik van DDI Factuur, waardoor alles gedigitaliseerd verloopt.

Unithoofd van de crediteurenadministratie Jörgen van der Zande is tevreden met de nieuwe software. Hij is verantwoordelijk voor een efficiënte en foutloze verwerking van de facturenstroom en heeft verschillende softwareproducten gezien voordat hij DDi aanschafte. De gebruiksvriendelijkheid van het programma en de naadloze koppeling aan het bestaande systeem deden hem besluiten voor DDi Factuur te kiezen, zegt hij.

Alle inkoopfacturen zijn nu digitaal gearchiveerd en de processen verlopen veel efficiënter, aldus Van der Zande. Lees hier meer over de digitalisering bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 

Tags: , ,